Creșterea taurilor, producerea biogazului și a energiei electrice regenerabile

Complexul zootehnic al companiei „Garma-Grup”SRL are o capacitate de peste 4000 capete de tauri la îngrășat. Dispunem de cele mai moderne tehnologii, răspundem standardelor europene și reprezentăm un model pentru crescătoriile autohtone. Taurii sunt crescuți în exclusivitate pentru carne de cea mai înaltă calitate.

Aprovizionarea și gestionarea creșterii taurilor este realizată automatizat, iar angajații doar supraveghează toate procesele vitale. Rasele de tauri crescute la ferma întreprinderii noastre:

  • Charolaise;

  • Aberdin-angus;

  • Limousine;

  • Bovine pestrițe olandeze;

  • Tauri roșii de stepă și alte rase tradiționale din Moldova și Ucraina.

Animalele crescute la fermă sunt comercializate în Republica Moldova și exportate în țările arabe pe cale maritimă (Liban, Iordania, Egipt, Arabia Saudită), cât și cu mașini specializate în Țările CSI. Obiectivul întreprinderii este de a mări capacitatea fermei până la 6000 capete.

Dejecțiile de la ferma de bovine și de la fabricile de alcool sunt sursa principală de materie primă pentru fabrica de prelucrare a deșeurilor cu captarea biogazului. La fel, întreprinderea noastră utilizează deșeurile de la abatoarele din apropiere. Biogazul, în cantitate de până la 50 mii m3 zilnic, este utilizat la cazangeria fabricilor de alcool pentru producerea aburului și la producerea energiei electrice regenerabile, folosind 3 motoare cu ardere internă de tip Jenbacher, cu o productivitate de peste 3 Mw pe oră. Energia electrică aprovizionează în totalitate întreprinderea, surplusul fiind livrat în rețea.

Contactează-ne